Skupščina 2021

Posodobljeno 7 aprila, 2021 v OSTALO
4 7 marca, 2021

Pozdravljeni, na povezavi najdete moj posnetek z vprašanji in razlago (30 min). Verjetno lahko spremljate z nastavitvijo hitrosti 1.2 – 1.5 🙂 Rad bi poudaril, da tudi sam še vedno vem premalo o financah, ampak bi tudi zato rad, da mi nekdo zadevo razloži smiselno, s številkami, ne z besedami in to pred odločanjem na sami skupščini. Upam, da bo posnetek pripomogel k temu, da si boste tudi sami zastavili nekaj vprašanj in poiskali / zahtevali odgovore na njih. Za vse prevelike poenostavitve se oproščam, vesel bom vsake konstruktivne debate na to temo. Se vidimo na skupščini! Blaž

• Liked by
  • Taborniki
Odgovori

Včeraj je bila že pozna ura in verjetno ima primer za donacije napako v matematiki, za katero se oproščam. Vprašanja povezana s to investicijo in aktivnostmi pa po mojem ostajajo na mestu.

• Liked by
Odgovori
Prekliči
0 8 marca, 2021

resno misliš, da se članom skupščine da vlagati energijo v razmišljanje o tem? večina jih je zadovoljnih, dokler se s tem ukvarja nekdo drug in se bo glede financ aktivirala šele tedaj, ko bo prišlo tako daleč, da bodo rodovi morali pokrivati minus zveze… 😉 

• Liked by
Odgovori
Prekliči

Lepo je videt, da me podpiraš, ko nastavim vrat na tnalo…  Crown on Samsung One UI 2.5

Glede na to, da je zadevo pogledalo že več kot 100 ljudi, se mi zdi, da ljudi zanima. Čeprav mi je žal za vse starše, ki so po nesreči padli v posnetek, pa so predvidevali, da bodo mulci kurili ogenj…

Drugače pa je en modrec Miloš (kul tip, všeč bi ti bil) pametno rekel: Najbolj važen je plan. Kar je bilo, je bilo in ne šteje nič, ker ne moreš več spremeniti.

Želim si, da bi bila debata na forumih pred skupščino pestra in odločna. Upam, da bo posnetek koga vzpodbudil k razmišljanju, postavljanju vprašanj in želji po odgovorih…

Če ne bo nič, pa probamo spet naslednje leto – tuki maš pa tut ti že kako izkušnjo… 😛

7 aprila, 2021

Jaz se nad matematiko ne bi pritoževal. Bistveno se mi zdi, da pride do spoznanja, da se z enkratnimi prihodki financira enkratne stroške in da se z rednimi prihodki financira redne odhodke.

Skratka, človeka lahko na nekem projektu zaposliš za čas trajanja projekta in šele po tem, ko je projekt dejansko pridobljen. Faze pred tem je potrebno opraviti na osnovi prostovoljskega dela.

Me pa malo zanima, koliko to bolj liberalno planiranje prihodkov in odhodkov sovpada s pomladitvijo IO zaradi statusa mladinske organizacije. Ker če se izkaže, da je stabilnost poslovanja povezana z izkušnjami, ki jih IO ima na področju financ, potem kaže morda o tem razmišljati ob vsakokratnih volitvah IO.

Show more replies
  • Liked by
Odgovori
Prekliči
Loading more replies